B2B

B2B, yani İngilizce açılımı "Business to Business" olan bu kısaltma, internet üzerinde şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır.Elektronik Ticaret Koordinasyon Kurulu Hukuk Çalışma Grubu’nun 8 Mayıs 1998 tarihli raporunda elektronik ticaret; “bireyler ve kurumların, açık ağ ortamında internet ya da sınırlı sayıda kullanıcı tarafından ulaşılabilen kapalı ağ ortamlarında intranet yazı, ses ve görüntü şeklindeki sayısal bilgilerin işlenmesi, iletilmesi ve saklanması temeline dayanan ve bir değer yaratmayı amaçlayan ticari işlemlerin tümünü ifade etmektedir.” şeklinde tanımlanmıştır. 
 
Tüm firmalar, özellikle KOBİ'ler için çok uygun bir ticaret şekli olan E-Ticaret, ürün seçeneklerinin artması, ürünlerin kalitesinin yükselmesi ve ödeme ve teslimat sıkıntılarının giderilemesinde yardımcı olmaktadır. E-ticaret potansiyel tüketicilerin dünyanın her yanında pazara arz edilen ürünler hakkında bilgi sahibi olmalarına ve yeni üreticilerin dünya pazarlarına girmelerine imkân vermektedir. Daha düşük fiyatlı ve kaliteli ürünlerin pazara girmesi üreticiler arasında rekabetin artmasına ve tüm ticari işlemlerin maliyetinin düşmesine neden olmaktadır.
 
Elektronik ticaret, üretici ve tüketicileri, özellikle KOBİ'leri geleneksel ticaret engelleri olan pazara uzaklık, bilgi eksikliği ve talebe uygun üretim yapılamayışı gibi dezavantajlardan kurtarabildiği ölçüde yararlı olacaktır.
B2B ve e-iş, geleneksel iş modellerini değiştirerek aşağıda sıralanan birçok faydayı sağlayacaktır:
  • Daha iyi müşteri tatmini ve desteği
  • Yeni ürün ve hizmetlerin pazara hızla sunulması
  • Daha iyi servis
  • Daha iyi alış ve satış işlemleri
  • Daha az işletim maliyeti
  • Daha az üretim maliyeti
  • Daha düşük stok maliyeti
Elektronik pazarlar, satıcı ve alıcı şirketlerin hizmet ve ürünleriyle ticareti oluşturulan aracı sitelerdir. Bu model çoktan-çoğa (many-to-many) model olarak da tanımlanır. Bu konu için online exchange, infomediary, I-market, digital marketplace, net hub gibi birçok terim de kullanılmaktadır. Bu modelde e-pazar, tedarikçilerin sağladığı ürün kataloglarını birleştirerek kullanıma sunar. Bu yapı bilgilerin tutarlı bir şekilde kullanıcılara sunulmasını, aranmasını ve alıcı - satıcı arasındaki entegrasyonu sağlar. Aynı zamanda alıcı ve satıcı taraflarındaki yükü azaltır. Bu modelde fiyat isteme, açık artırma, ters açık artırma gibi birçok işlem kolay bir şekilde gerçekleştirilir.
B2B şirketlerin ihtiyaç duydukları maddelere kavuşmak için kurulan bir sistemdir. Bu yönüyle B2B şirketlerin tedarik pazarı işlevini görür. Birçok şirket internet üzerinden, mal ve hizmet üretim aşamasında ihtiyaç duydukları ürünlerini veya ara malların toptan satışlarını kolaylıkla yapabilme olanağına kavuşabilmektedirler. B2B, öncelikle paylaşabilecek doğru bilgi ve paylaşma isteği, sonra teknolojik yatırımdır. Sanal ortamda ürün katalogları arasında arama, sipariş, faturalama, ödeme işlemleri bu kapsama sokulabilir. Ayrıca ortak araştırma-geliştirme, projelendirme, ürün tasarımı, mühendislik hizmetleri ile ürün dağıtım ve teslimat işlemleri bu kapsamın bünyesindedir. İşletmeler arası ilişkiler yatay ilişkiler olabileceği gibi dikey ilişkileri de kapsayabilir. Bunları firma, bayi, dağıtıcı ve tedarikçi olarak sayabiliriz. Varsayın ki müşterileriniz size hiç sormadan stoklarınız hakkında bilgi alabilmek istiyor. Bu durumda sisteminizden çıkacak her rapor her zaman doğru ve açık olmalıdır. Çünkü ortada sizin şirketinizden rakamları yorumlayacak hiç kimse olmaz, müşteriniz ekranında ne görüyorsa ona inanır. Bugünkü çalışma kültürümüzde şirketimizin dışındaki herkes yabancıdır. Bir yabancının bize ait olan bilgiye bize sormadan doğrudan ulaşmasını kabul etmek kolay değildir. B2B ortamında çalışmak isteyen bir şirket, hem yazılım hem de donanım sistemini buna uygun hale getirmelidir. Şirket öncelikle kendi içinde bilginin hızlı ve doğru dolaşımını sağlamalı, bir sonraki aşamada ise bu bilginin bir kısmını müşteri, tedarikçi ve iş ortakları ile paylaşmanın yollarını geliştirmelidir. Bunun için tüm işlemlerin oldukları zaman ve yerde en az hata ile işlenebilmesi gerekir. E-ticarette B2B, son dönemde hareketlilik gösterse de henüz çok yaygın olarak kullanılan bir sistem değildir, ancak bu sizi yanıltmamalıdır. Çünkü B2B uygulamaları yavaş bir artış izlemiyor, artış katlanarak gerçekleşiyor. B2B çalışma ortamının çok hızlı yayılacağını tahmin etmek güç değil, çünkü süreç zincirleme reaksiyon halinde gelişiyor. Örneğin 300 tedarikçi ile çalışan ve yaptırım gücü olan bir şirket, bu alanda bir adım attığı an, arkasından 300 şirketi de sürüklüyor. Bir süre sonra ise, B2B ortamına geçen bu tedarikçiler, çalıştıkları diğer şirketlerin (müşteri veya kendi tedarikçileri) kapısını çalmaya başlıyor. Bunun nedeni ise, iki farklı çalışma biçiminin uzun süre aynı şirket içinde izlenmesinin daha pahalı olmasıdır. Bu zincirleme reaksiyon bir kez başladı mı durdurmak veya direnmek mümkün değildir, çünkü gerçekten de maliyet avantajı, sürat ve daha verimli bir çalışma ortamı sağlıyor; bu nedenle de bir moda veya gelip geçici bir akım değildir.

Sıkça Sorulan Sorular

EntegreTİcaret ile;

  • Logo Go-Tiger Plus
  • Nebim Winner-V3
  • Mikro
  • Vega
  • Netsis

EntegreTicaret ile,

  • Garanti Bankası
  • Akbank
  • İş Bankası
  • Halk Bankası
  • Finans Bank
  • Yapı Kredi
  • Kuveyt Türk bankalarına ait sanal pos işlemleri sorunsuz gerçekleştirilmektedir.

E-Tahsilat Online Tahsilat Sistemleri işletmelerin internet ortamından müşterilerin kendilerine ait kredi kartlarını kullanarak tahsilat yapmalarını sağlayan bir sistemdir. E-tahsilat sistemine sahip bir firmanın kendine ait bir alan adı üzerine, Türkiye’deki tüm bankaların sanalpos alt yapıları ile entegre çalışabilen bir web sitesi kurulur. Bu web sitesinde, e-tahsilat ekranı birçok parametre ile çalışma şekliyle firmaya göre özelleştirilebilir. Örnek olarak ana sayfada Logo ve site renkleri, eklenecek bilgi fotoğraflarından bayi gruplarının farklı ödeme setleri ile ödeme yapmalarına kadar esnek bir yapı sağlanır. Bu esneklik ile farklı sektördeki firmaların ihtiyaçları doğrultusunda hem program paket yapıları hem parametrik yapı ile e-tahsilat sistemini kurulmuş olur.

EntegreTicaret ile gerçekleştirlen tüm projeler EntegreTicaret ekibi tarafından çalışırlılığı sürekli kontrol edilmektedir. Güncelleme gerektiği durumlarda testler tamamlandıktan sonra sistem tekrar yayına alınmaktadır.

Proje adımlarının yerine gelme süresini ortalama 15-30 gün arasında değişiklik göstermektedir.

Proje teslim edilmeden önce Demo adreste yayınlanır oradan proje adımlarını takip edilir, proje teslim edildiğinde belirlenen takvime göre destek personellerine gerekli eğitim görsel ve uygulamalı olarak verilmektedir.

İş ve Çözüm Ortaklığı
  • >Kuzey Bilgisayar Sistemleri Tic. Ltd.Şti.
    Kuzey Bilgisayar Sistemleri Tic. Ltd.Şti.

    EntegreTicaret-Nebim Projeleri Türkiye Distribütörü  

    Zafer Mah. Divitçioğlu Cad. No:34 Kat 1 İlkadım / Samsun


  • >Focus Yazılım San. ve Tic. Ltd. Şti
    Focus Yazılım San. ve Tic. Ltd. Şti

     Küçükbakkalköy Mah. 42. Ada, Gardenya Plaza, No:7/1 Kat:15 D:92 Ataşehir / İSTANBUL


  • >Bistek Bilişim ve Otomasyon
    Bistek Bilişim ve Otomasyon

     Yenidoğan Mh. 100.Yıl Bulvarı No:194/2 Merkez/Samsun


  • >Veb Bilgi İşlem
    Veb Bilgi İşlem

     Bahçelievler Mah. Dr. Hasan Fehmi Sok. Samsun Apt. No: 6 K: 1 D: 2 Merkez/Samsun


EntegreTicaret'in Avantajları

Gerçek Zamanlı Veri

Mevcut ticari programınıla entegre çalışır. Anlık veri entegrasyonu sağlanır.

Sürekli Yeni ve Güncel

Yeni talepler ile sürekli güncel Yeni talepler ile sürekli güncel

Yönetilebilir Alanlar

Kullanıcı ve Özel Iskonto tanımlama, yetki verme

7/24 Saat Erişim

Server ile entegre 7/24 saat çalışır.

Tüm Tarayıcılarla Uyumlu

İnternet Explorer, Mozilla , Safari, Yandex ve Google Chrome ile uyumlu çalışır.

Kullanıcı Dostu Arayüz

Bayi ve sipariş elemanı işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz

Hızlı Arama Motoru

Ürün özelliklerine göre hızlı arama : Ürün adı, ürün kodu, stok kodu, barkod ve kategoriye göre arama

Hızlı Sipariş

Ürünü belirle, adres tanımlama, ödemeni yap, siparişini tamamla